Πρότυπη Συνταγή (Μέρος Β)

shutterstock_132263060

 

ΠΡΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ (Μέρος Β)

 

 

Στο Α’ Μέρος της Πρότυπης Συνταγής γνωρίσαμε τι ορίζεται ως Πρότυπη Συνταγή. Ας δούμε τώρα ποια είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει και που πρέπει να καταγράφουμε έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πιάτο ή το ποτό μας

  1. Τίτλος και περιγραφή φαγητού / γλυκού ή ποτού
  2. Ημερομηνία Σύνταξης
  3. Υπεύθυνος Σύνταξης
  4. Τμήμα για το οποίο προορίζεται η συνταγή
  5. Αριθμός μερίδων
  6. Βάρος Μερίδας
  7. Χρόνος Προετοιμασίας
  8. Χρόνος Ψησίματος
  9. Τρόπος Ψησίματος
  10. Θερμοκρασία Ψησίματος
  11. Τρόπος Συντήρησης
  12. Τρόπος Αποθήκευσης
  13. Τρόπος Απόψυξης
  14. Σκεύη που χρησιμοποιούμε
  15. Υλικά που χρειάζονται
  16. Ποσότητα Υλικών για τον αντίστοιχο αριθμό μερίδων
  17. Περιγραφή Τρόπου Παρασκευής
  18. Food Styling και Φωτογραφία
  19. Θερμιδική Ανάλυση
  20. Εντοπισμός Αλλεργιογόνων Υλικών
  21. Κοστολόγηση Συνταγής ανά Μερίδα

Γράφει ο Παναγιώτης Κούρεντας

COSTEASY LOGO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *